Ασπασία Στρατηγού

Βιογραφικό:

Η Ασπασία Στρατηγού γεννήθηκε το 1984, στην Αθήνα. Σε παιδική ακόμα ηλικία, ασχολήθηκε με το τραγούδι, αρχικά παίρνοντας μέρος σε ερασιτεχνικά σχήματα παραδοσιακής μουσικής.

Σε ηλικία είκοσι ετών, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο χώρο του παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού, στο πλευρό σπουδαίων δεξιοτεχνών. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη γνωστή ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, παίρνοντας μέρος σε συναυλίες, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και τραγουδόντας δίπλα σε καταξιωμένους τραγουδιστές όπως Νταλάρας, Γλυκερία, Μητσιάς, Μπάσης, Τσέρτος, Θαλασσινός, Νέγκα κτλ. Η συνεργασία της με την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ, σηματοδότησε και την έναρξη της δισκογραφικής της πορείας, έχοντας πολλές συμμετοχές σε δίσκους της ορχήστρας, αλλά και άλλων ερμηνευτών. Το 2007 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής με τον Γ. Νταλάρα, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και έκτοτε ακολούθησαν αρκετές παραστάσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Θέατρο Παλλάς 2008, Μέγαρο μουσικής 2009, Polis theatre 2010, Ακτή Πειραιώς 2016), αλλά και δισκογραφικές συμμετοχές. Σήμερα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία της πρώτης προσωπικής δουλειάς της, με τίτλο ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ, της οποίας τα τραγούδια υπογράφουν νέοι ταλαντούχοι συνθέτες και στιχουργοί με τους οποίους πραγματοποιεί εμφανίσεις.

About Spider Music

 

Η Spider Music δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του όρου δισκογραφία στην Ελληνική "Μουσική Βιομηχανία". Η Spider Music στο πλευρό του κάθε καλλιτέχνη της υλοποιεί αυτά που υπόσχεται.

Spider Artists

 

   
 

newsletter

 

Subscribe for our latest news!