Πασχάλης Τόνιος

«Ωδή στου Ήρωες του 1821» του Πασχάλη Τόνιου
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έντεχνο-παραδοσιακό μουσικό έργο, βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων ξένων (φιλελλήνων) και Ελλήνων ποιητών που εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821. Συγκεκριμένα, βασίζεται σε ποιήματα των Νίκου Καζαντζάκη, Ρήγα Φεραίου, Κωστή Παλαμά, Ιπποκράτη Γαλδέμη, Λόρδου Βύρων, Άγγελου Σικελιανού, Γιώργου Σουρή, Alexander Pushkin, Victor-Marie Hugo, Wilhelm Müller, Percy Bysshe Shelley.

Συμμετέχουν η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Νικήτας Τσακίρογλου.
Τις ενορχηστρώσεις έκανε ο Γιώργος Παπαχριστούδης και στα φωνητικά οι οι: Δώρα Ρούση ,Ιωάννα Τσιλίμιγκα, Άρης Φαλιάγκας και Βασίλης Πανουργιάς.

Η ιδέα πίσω από το έργο με λόγια του Πασχάλη Τόνιου
«Ως έλληνας καλλιτέχνης αισθάνθηκα την ανάγκη επανάσταση του 1821, να δημιουργήσω ένα μουσικό για επανάσταση του 1821 βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων ποιητών που ύμνησαν τη γενναιότητα των Ελλήνων, που συγκίνησαν και ενέπνευσαν και τους άλλους λαούς. Οι ίδιοι αυτοί ποιητές διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση με το πνεύμα τους, ενώ, μαζί με τους μεταγενέστερους, ανέδειξαν διεθνώς τη σημασία της και τα ιδανικά της, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη».

Share:

Spider Music

Αναπαύσεως 6, Μαρκόπουλο, Αττική, 19003
Phone: +302299310049
Email: info@spider-music.com